Mestpompen

WELKE POMP IS GESCHIKT?

Welk type pomp u nodig heeft hangt af van diverse factoren. Kort gezegd zijn er drie type pompen die veel worden gebruikt.

Centrifugaalpomp

Wanneer er behoefte is aan een grote pompcapaciteit, wordt er veelal gekozen voor een centrifugaalpomp. Doordat dit type pomp een beperktere drukopbouw heeft, is de centrifugaalpomp met name geschikt voor het verpompen van mest over (relatief) korte afstand.

Wormpomp

Wormpomen hebben een langere levensduur dan lobbenpompen. Ze verpompen gemakkelijker hele dikke mest en zijn ook zeer geschikt voor plaatsen waar zeer regelmatig verpompt wordt zoals bij mestscheiders en biogasinstallaties.

Lobbenpomp

De tractoraangedreven lobbenpompen zijn uitermate geschikt voor het verpompen van mest. Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudig verplaatsbare mestpomp, biedt een tractor aangedreven lobbenpomp u de oplossing. De lobbenpompen verpompen de mest door middel van rubberen blokken (lobben).

Advies en onderhoud

Twijfelt u of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op voor advies, onderdelen en eventuele montage. 

 

ONZE POMPEN & ONDERDELEN

Over mesttechniek.nl - Al 40 jaar specialist in mestopslag

Met meer dan 40 jaar ervaring in de mest, mogen wij ons met recht ervaringsdeskundige noemen. Met deze kennis en expertise in alle soorten mestopslagsystemen en afdekkingen, helpen wij u op weg in de wereld van de mestopslag.

In deze webshop leveren wij alles op het gebied van (drijf)mesttechniek. Van afsluiters en onderdelen tot het leidingwerk voor het verpompen van mest. Niets is te gek en alles is leverbaar! Naast het leveren van allerlei onderdelen, kunnen wij u ook van dienst zijn met (de)montage van alles op het gebied van mestopslag (van silo tot bassin), reinigen en keuren van systemen. 

Neem contact met ons op

Mesttechniek.nl is onderdeel van PAS Mestopslagsystemen. 

De Giek 31, 9206 AS Drachten (The Netherlands)

Vul ons formulier: